Hoe Monica van haar piekeren af kwam

Ik vertel jullie graag het verhaal hoe een klant van mij – ik noem haar Monica – van haar overmatig piekeren afkwam (alleen zijzelf wist trouwens dat ze een piekeraar was, ze kwam altijd heel zeker over!).
Monica gaf aan dat zij piekeren altijd heel nuttig vond: het hoorde bij haar. Het piekeren gaf haar uiteindelijk een prettiger gevoel, zo kon ze weer verder! In haar woorden: “Alsof ik weer controle had over de situatie. Daar dacht ik verder niet over na. Het hoorde bij mij en gaf me meer zekerheid en zelfvertrouwen. Ik voerde in feite een analyse, een rationeel of cognitief denkproces uit waarmee ik dacht grip te krijgen op situaties die zich konden voordoen.” Dat ging een tijd goed, en bracht Monica een mooie carrière.

Weg van het vervelende gevoel 

Toch stoorde het Monica steeds meer in haar dagelijkse functioneren. Ten eerste omdat het piekeren haar veel te veel tijd kostte, waardoor ze beslissingen uitstelde of zelfs helemaal niet nam. Ten tweede omdat Monica zich realiseerde dat het eigenlijk altijd begon met doemdenken over een bepaalde situatie die zich voordeed. Dat leidde tot een vervelend gevoel waar zij van àf wilde, en dat lukte door te gaan piekeren. Monica vertelde ook dat zij rationeel niet bij de oorsprong van dit vervelende gevoel kon komen. Tsja, maar wat doe je eraan? Ermee leren leven? Op een gegeven moment was dat door zakelijke perikelen voor Monica geen optie meer. Haar zelfvertrouwen slonk en ze begon steeds meer aan zichzelf te twijfelen. “Dan zoek je een coach en vraag je aan vertrouwde personen om je heen of zij een goede coach kennen. Dat was voor mij best een dingetje en ben erg blij dat ik deze stap toch heb durven nemen.” Zo kwam Monica bij mij terecht. Ik stelde haar hulpvraag vast en heb haar met 5 PMA coachsessies geholpen.

Piekeren komt niet meer in je op

Progressive Mental Alignment (PMA) is een zeer effectieve en krachtige coachmethode. Door de specifieke uitvraag op zintuigelijke details lukt het om je snel en zonder zweven terug te laten gaan naar waar het piekeren is ontstaan. Door dit zo zintuigelijk gedetailleerd te herbeleven, ervaar je dat je piekergevoel DAAR thuishoort en niet in het heden. Iets wat je voorheen NIET wist omdat je de oorspronkelijke gebeurtenis niet bewust kende. Dit leidt direct tot positieve veranderingen zonder verdere inspanning voor jezelf, jouw organisatie en jouw relaties. Zo werkte het ook bij Monica. Piekeren komt niet meer in haar op!

“Er ging een wereld voor me open”

Toen Monica eenmaal met PMA ervaren had waar de oorzaken van haar piekeren eigenlijk lagen, en zij deze oorzaken fundamenteel had opgeruimd, ging er een wereld voor haar open. Piekeren kwam niet meer in haar op en zij voelde zich zó veel relaxter. Het bijzondere vond Monica dat zij vervolgens ook een goede energie uitstraalde. Dit leidde als vanzelf tot waardevolle contacten en mooie opdrachten. Belangrijk om te vertellen is dat Monica zich dit pas een tijdje later realiseerde!

Uitdaging

De grote uitdaging tijdens een PMA-sessie is dat je in dit proces wordt aangemoedigd en begeleidt om niet na te denken, te analyseren, te argumenteren, samen te vatten en te concluderen!Door mentale plaatjes toe te laten die jouw brein ‘aangeeft’, kom je bij de oorzaak. Dat is best lastig voor de meeste van ons, vaak zijn we rationeel en cognitief ingesteld. De PMA vraag- en taaltechniek waarin ik ben opgeleid, maakt het voor jou niet lastig meer om bij deze oorzaken te komen.

Ervaar het zelf

Ervaar zelf hoe je van overmatig piekeren af kan komen en maak een afspraak met mij. We stellen samen jouw hulpvraag vast en bepalen vervolgens een voor jou passend coachproces.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest