Stop negatieve gedachten

 

Negatieve gedachten kunnen uit verschillende bronnen voortkomen en zijn vaak het resultaat van complexe interne en externe factoren. Oorzaken van negatieve gedachten zijn op te ruimen. Je zult verbaasd zijn hoe dit werkt. Enkele veelvoorkomende oorzaken van negatieve gedachten zijn:

 

Vroegere ervaringen

Negatieve gedachten kunnen worden beïnvloed door traumatische of moeilijke ervaringen uit het verleden. Deze ervaringen kunnen diepgewortelde overtuigingen en negatieve denkpatronen creëren.Opvoeding en omgeving: De manier waarop je bent opgevoed en de omgeving waarin je bent opgegroeid, kunnen invloed hebben op je denkpatronen. Negatieve overtuigingen kunnen worden overgenomen van ouders, verzorgers, leraren of anderen in je jeugd.

 

Sociale invloeden

Negatieve gedachten kunnen worden versterkt door sociale druk, vergelijkingen met anderen en de verwachtingen van de maatschappij.

 

Stress en trauma

Huidige stressvolle situaties en traumatische gebeurtenissen kunnen negatieve gedachten versterken of nieuwe negatieve gedachten triggeren.

 

Zelfbeeld en zelfvertrouwen

Een laag zelfbeeld en gebrek aan zelfvertrouwen kunnen negatieve gedachten bevorderen. Als je niet in je eigen capaciteiten gelooft, is de kans groter dat je negatieve gedachten hebt over jezelf en je vaardigheden.

 

Cognitieve vervormingen

Mensen hebben de neiging om cognitieve vervormingen of denkfouten te maken, zoals filteren (alleen letten op negatieve informatie), generaliseren (het trekken van algemene conclusies op basis van één negatieve gebeurtenis), of overdrijven (het vergroten van de ernst van problemen). Deze denkfouten dragen bij aan negatieve gedachten.

Perfectionisme, piekeren, pleasegedrag of depressiviteit zijn daarbij de gedragingen die je vervolgens onbewust toepast. Waarom? Door de oorzaak NIET aan te pakken en weg te blijven van dat onprettige gevoel dat erbij hoort.

 

Oorzaken van negatieve gedachten zijn op te ruimen. Je zult verbaasd zijn hoe snel je tot resultaat komt.

 

Maak nu een afspraak voor een ervaringssessie

 

Of maak een afspraak voor een gratis intakegesprek

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *