Frans, 42 jaar – Veredelaar

 

 

Ik vond het apart dat je tijdens de coachsessies bij hedendaagse problemen, uitkwam bij gebeurtenissen uit het verleden die blijkbaar toch meer invloed op je hebben dan je eigenlijk verwacht had”.

 

Start coach programma

Wat was precies de reden dat je bij mij kwam?

Ik was doorverwezen door de GGZ omdat ik stress/burn out verschijnselen had.

 

Kan je precies omschrijven wat jouw probleem was?

Omdat ik op mijn werk problemen kreeg met de leidinggevende en omdat ik in functie omlaag geplaatst was kreeg ik veel lichamelijke en geestelijke klachten. Ik had een verkrampte/gespannen houding, sliep slecht en had veel rug- en hoofdpijnen.

 

Hoe voelde jij je toen?

Ik voelde mij onzeker, niet gewaardeerd, en ontzettend gespannen. Verder had ik gebrek aan zelfvertrouwen en was angstig.

 

Waarom was het voor jou belangrijk om dit probleem om te lossen?

Omdat ik weer lekker in mijn vel wilde zitten en hopelijk een oplossing vond om dit de volgende keer niet zover te laten komen.

 

Eind coach programma (6 coach afspraken in drie maanden)

 

Is jouw probleem opgelost / hulpvraag beantwoord?

Mijn probleem is voor een groot deel opgelost en heb weer meer zelfvertrouwen gekregen. De toekomst zal het leren of ik nu beter opgewassen ben als dit zich weer voordoet. 

 

Wat heb jij voor jezelf uit de coachsessies gehaald?

Dat het probleem soms niet zozeer bij je zelf ligt maar aan de ander. Anders tegen de dingen aankijken. Ik vond het wel apart dat je tijdens de coachsessies bij gebeurtenissen uit het verleden komt die blijkbaar toch meer invloed op je hebben dan je eigenlijk verwacht had.

 

Zijn er directe resultaten zichtbaar na de coachsessies en zo ja wat waren deze resultaten precies?

Ik voel mij nu veel beter dan toen ik begon met de coachsessies. Ik denk wel dat het komt door verschillende factoren zoals vaststellingsovereenkomst werk, coachsessies, ontspanning en vooral veel praten over het probleem. Ik voelde mij na de sessies niet zozeer opgelucht of ontspannen maar soms wel verbaasd over de reis die je dan aflegt.

 

Hoe veranderde dit jouw leven (tot nu toe)?

Moeilijk om dat zo aan te geven maar ik denk en hoop dat ik nu wat luchtiger met veel dingen kan omgaan.

 

Hoe voel je je nu?

Ik voel mij al veel zekerder van mij zelf en probeer mijn kijk op de dingen ook vanuit een ander gezichtspunt te zien. Niet meteen een mening klaar te hebben en ook niet te snel te storen aan bepaalde dingen.

 

Wat zouden de gevolgen kunnen zijn geweest wanneer je deze coachsessies niet had gedaan?

Deze sessies hebben mij de tools gegeven om beter met bepaalde dingen/situaties om te gaan.

 

Wat vind jij het meest bijzondere aan de methode die ik gebruik (Progressive Mental Alignment)?

 

Dat je met je gedachtes bij herinneringen komt die toch veel meer met je gedaan hebben dat je verwacht zou hebben. Verbaasd dat dat soms toch nog veel emoties oproept.

 

Hoe zou jij mij beschrijven aan iemand die mij niet kent?

Iemand die goed kan luisteren, je totaal op je gemak kunt laten voelen, goed gevoel voor humor, niet aan de tijd gebonden, vriendelijk.

 

Wat zou je iemand aanbevelen die een gelijkwaardig probleem wil oplossen?

 

Je wilt op een gegeven moment alles aanpakken om beter te worden. Ik had niet het gevoel dat er bij mij iets heel vervelends zat wat ik weggestopt heb maar waardoor ik nu wel zo ben zoals ik ben. Bij de ander kan er wel een vervelende gebeurtenis in he verleden zijn geweest die de basis is van de problemen die er nu zijn.

Ik geloof echter wel dat er bewust of onbewust toch dingen in mijn manier van handelen veranderd zijn waardoor ik anders met situaties om kan gaan.

 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest