Marianne, 27 jaar,  Promovenda, laatste jaar

“Nooit gedacht dat door herinneringen te herbeleven, ik bepaalde gedragspatronen kon veranderen. Ik sta nu veel meer open voor emoties en spiritualiteit”

Op aanraden van mijn ouders om toch eens met een coach te gaan praten ben ik bij jouw terecht gekomen. Het lukte mijzelf om beter met stress en prestatiedruk om te leren gaan. En omdat mijn moeder jou kende, kwam ik bij jou terecht.

Stress

Ik had tijdens mijn promotie onderzoek last van tijdsdruk, prestatiedruk waardoor stress ontstond en ik ‘vast liep’ in negatieve gedachten en emoties. Het lastig loslaten en daar dan over blijven malen, soms met slechte nachtrust tot gevolg. Dit had met name betrekking op werk situaties.

Mijn zelfvertrouwen was laag

Ik vond het lastig om (in werksituaties) voor mezelf op te komen, op moeilijke momenten erg negatieve gedachten over mezelf.

Waarom nu coaching?

Er zat geen verbetering in de situatie. In situaties waar ik onder druk werd gezet schoot ik vaak in paniek of sloeg ik dicht en kon ik daar moeilijk uitkomen. Naderhand had dat huilen en slecht slapen tot gevolg. Of ik nu in het onderzoek of andere sector kom te werken, ik zal toch beter om moeten leren gaan met moeilijke situaties en het hoofd koel houden. Zelf kwam ik er niet uit dus was coaching een logische stap.

Mijn leven is veranderend

Ja, ik denk dat ik beter met moeilijke situaties op het werk (en ook privé) om kan gaan, beter bij mezelf kan blijven en voor mezelf op kan komen. Soms door dingen beter voor te bereiden of juist door meer tijd te vragen voor een beslissing. Soms zijn er nog negatieve gedachten bij een tegenslag maar die zijn snel verdwenen en zit er ook nog een beetje ingesleten als ‘gewoonte’ dus daar moet ik iets bewuster voor oppassen dat ik geen negatieve dingen denk. Het slapen is niet verbeterd maar wel dat ik rustiger kan blijven liggen ’s nachts zonder paniek waarom ik niet slaap en welke problemen er allemaal zijn. Meestal gaat het goed.

 

Directe  resultaten

Meer zelf inzicht, meer zelfvertrouwen, het vertrouwen dat ik meer bij mezelf kan blijven in moeilijkere situaties, meer rust in het algemeen.

Stressreacties zijn weg!

De negatieve situaties die mij triggerden en stressrreacties veroorzaakten, zijn weg! Geen aversie meer tegen bruine ogen. Meer bij mezelf blijven en bijvoorbeeld op het werk m’n baas tegenspreken/in discussie gaan. Duidelijk maken wat mijn grenzen en mogelijkheden zijn.

Ik kies nu meer voor mezelf, heb meer tijd en rust voor eigen hobby’s of samen met m’n vriend thuis te zijn in plaats van elk weekend of meerdere avonden afspraken hebben. Op het werk heeft het ervoor gezorgd dat ik meer voor mezelf kies, bijvoorbeeld wel eens vrij neem. Maar ook dat ik beter bij mijn baas durf aan te geven wat ik kan en wil, en dat lijkt goed uit te pakken.

Voel me prima, tevreden en rustig.

In een hoek geduwd worden

Als ik deze coach sessies niet had gedaan dan was ik blijven hangen in de negatieve emoties, wat andere mensen zoals mijn vriend of ouders afstoot. En zou ik me op het werk meer ‘laten leven’ en me in een hoek laten duwen die ik totaal niet in wil.

En de coach?

Hartelijke man, heeft veel inzicht en kennis in hoe een persoon zich voelt. Nooit gedacht dat door herinneringen te herbeleven je bepaalde gedragspatronen kunt veranderen. Ik sta nu veel meer open voor emoties en spiritualiteit.

 

Ervaar het zelf!

 

Of neem contact op voor een gratis intake

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest