Wie is Jip van der Valk?

Jip van der Valk is er voor iedere ondernemer en ondernemende manager die in bepaalde situaties zijn of haar eigen gedrag niet kan verklaren. Dit gedrag schaadt henzelf, hun bedrijf of prive-relatie op de lange termijn. 

De stoorzenders ‘Piekeren’, ‘Geen nee kunnen zeggen’, ‘chronisch moe zijn’, ‘perfectionisme nastreven’, ‘schuldgevoelens’, ’twijfelen’ of een kort lontje zijn daar voorbeelden van. Jip ruimt bij hen de onderliggende oorzaak van deze stoorzenders op. Voorgoed!

 

Anders gezegd: je gaat weer goed functioneren onder alle omstandigheden!

Zijn verrassende en concrete aanpak werkt zo goed dat zijn klanten een enorme groei doormaken. Groei in energie-vermogen, stabiliteit, emoties (h)erkennen, zelfvertrouwen en gezondheid. En daarmee productiever zijn in hun werk en een prettigere persoon thuis.

De combinatie van zijn natuurlijke, rustige uitstraling en de toepassing van een onvergelijkbare neurofysiologische coach- en taaltechniek, in combinatie met zijn rijke bedrijfsleven ervaring, geeft Jip zijn klanten het vertrouwen en de veiligheid om gezamenlijk de stap te maken naar persoonlijke en zakelijke groei en een verbeterde gezondheid.

Jip geeft regelmatig in-company lezingen, workshops en webinars voor teams van de ondernemer of manager als eye-opener om inzicht te geven in het gedrag en overtuigingen van ieder teamlid in relatie tot het gedrag en overtuigingen van zijn mede-teamleden. Zo’n workshop geeft het fundament aan een mentaal contract om de teamleden beter te laten functioneren zodat ze succesvol en productiever worden.

Werkervaring
“Tijdens mij carrière ben ik in verschillende rollen de verbindende schakel tussen directie en ICT geweest om proces- en organisatieveranderingen te bedenken, uit te leggen en door te voeren. Ik heb de laatste tien jaar de transformatie doorgemaakt van een management consultant naar een persoonlijke ontwikkelcoach waarin ik zeer effectief ondernemers en ondernemende managers fundamenteel beter laat excelleren.”

Wat gebeurt hier nou?
“Tijdens mijn opdrachten voor het bedrijfsleven en overheidsorganisaties, van directie- tot postkamer, liep ik wekelijks tegen vraagstukken die niet direct tot mijn inhoudelijke werkzaamheden behoorden. Zoals waarom een logische beslissing voor jou, niet te nemen is door een ander of zijn jouw beslissingen nu wel echt zo rationeel of worden ze toch veroorzaakt door je eigen ‘gevoel’ en dus emotie?” Dat had te maken met weerstanden tegen de verandering, met een andere afdeling niet door een deur kunnen, eigenbelang, niet luisteren, conflicten niet aan durven gaan etc etc.

Hulp zoeken en aanvaarden
“Ik hoorde en merkte het bij mijn opdrachtgevers en collega’s en voelde het bij mijzelf: een onbestemde gedachte die plots opkomt en een onbestemd gevoel veroorzaakten, deden mij piekeren en twijfelen en kostten behoorlijk wat energie. Iets wat ik thuis soms pas merkte waardoor ik in bepaalde perioden niet lekker in mijn vel zat en ik de regie kwijt dreigde te raken in mijn werk. Dan moet je dus hulp zoeken. Hulp aanvaarden was echter niet mijn sterkste kant (en na wat later bleek en niet-dienende overtuiging).”

Opruimen die stoorzenders!
“Het beste wat ik ooit in mijn leven hebt gedaan: hulp zoeken en op zoek gaan naar de juiste coach die mij die positieve energie terug kon geven en in het zadel kon hijsen. Mijn coach heeft in korte tijd de fundamentele oorzaak van mijn negatieve energie structureel opgeruimd zodat ik de regie weer in handen kreeg. Veel puzzelstukjes en gedachten zijn op hun plaats gevallen wat mij rust, (zelf)vertrouwen en energie geeft. En nog steeds groei ik. Mijn eigenwaarde barst zijn voegen uit. Ik mag er zijn en ik ben er!

Mijn passie gevonden
“Ik ben zo gepassioneerd geworden over de resultaten van de toegepaste coach methode – Progressive Mental Alignment (PMA) – dat ik, naast het zelf ondergaan te hebben en ik er echt vertrouwen in kreeg, nu zelf persoonlijke ontwikkelcoach ben voor ondernemers en ondernemende managers. In combinatie met mijn 30 jaar rijke bedrijfsleven ervaring, ben ik een waardevolle mentor die hun potentie ontsluit en hen accountable houdt tijdens hun groeiproces.”

Waarom?
“Wat mij drijft om op basis van vertrouwen ondernemers en ondernemende managers de regie en veerkracht terug te geven die zij gaande hun carrière en mogelijk ook prive zijn kwijtgeraakt. Het is mooi om op basis van dit vertrouwen, goed luisteren en invoelen daarin bij te dragen en hopelijk hen daarmee beter en gezonder te maken.

“Wil jij groeien en presteren of ken jij iemand die dat niet zelf lukt? Dan maak ik graag tijd vrij voor jou, hem of haar, voor een eerste stap om goed te functioneren onder alle omstandigheden!