Joost, 47 jaar – Group Director Innovation/Program Manager NS

 

“Ik herken nu de niet-dienende patronen in mijn gedrag die onbewust getriggerd werden door gebeurtenissen uit het verleden. Deze kan ik nu loskoppelen zonder negatief gevoel en daarmee is de angel eruit gehaald!” .

 

START COACHPROGRAMMA

 

Wat was precies de reden dat je bij mij kwam?

Ik wilde graag mijn ervaringen uit een eerder project afsluiten omdat ik daar tegen een aantal zaken ben aangelopen die mij niet dienden. Tevens wil ik dit in mijn toekomstige werk voorkomen en zoeken naar verbetering.

 

Kan je precies omschrijven wat jouw probleem was?

Een ambitieus project begon geleidelijk aan van een enorme kans een enorme ‘energy drain’ te worden. Waar het vinden van aansluiting in de complexe en ‘politieke’ organisatie essentieel was, begon het idee de overhand te nemen dat mijn enorme inhoudelijke inspanningen meer averechts werkten dan dat het mij dichter bij mijn doel bracht. 

 

Hoe voelde jij je toen?

Ik voelde mij zoekende. Ik zag de patronen in de organisatie en ook mijn aandeel in de situatie, het deel waarop ik invloed kon uitoefenen, maar kreeg ze niet gekeerd en kon de gevolgen niet pareren. Ik kreeg geen grip op de situatie.

 

Waarom was het voor jou belangrijk om dit probleem om te lossen?

Ik ben iemand met een drive, die altijd wil blijven groeien. Ik investeer graag in mijzelf. Daarnaast wilde ik graag mijn leerervaring borgen. Ik had verder het gevoel – iets wat ik niet snapte – dat ik leefde op ‘geleende emotie”.EINDE COACHPROGRAMMA

 

Is jouw probleem opgelost?

Ik heb een grote stap gemaakt doordat ik in situaties waar ik vroeger geen grip op had, er nu precies de angel uit kan halen door het bij de juiste personen te benoemen, zonder enige schroom.

 

Wat heb jij voor jezelf uit de sessies gehaald?

Het herkennen van niet-dienende patronen in mijn gedrag die onbewust getriggerd werden door gebeurtenissen uit het verleden. Deze kan ik nu loskoppelen zonder negatief gevoel en daarmee de angel eruit halend.

 

Zijn er directe resultaten zichtbaar na de sessies? Zo ja, Wat waren deze resultaten precies en hoe veranderde dit jouw leven (tot nu toe)?

In het hier en nu acteren in situaties die er toe doen en het zonder omwegen kunnen benoemen en communiceren waar het om gaat en draait. Ik heb veel meer rust en meer positieve energie vanuit een stuk verbeterde controle.

 

Hoe voel je je nu?

Prima!

 

Wat zouden de gevolgen kunnen zijn geweest wanneer je deze sessies niet had gedaan?

Ik zou denk ik vaker een unheimisch gevoel langer (vast)houden wat een grotere beperkende invloed op mijn functioneren op mijn werk zou hebben.

 

Hoe zou jij mij beschrijven aan iemand die mij niet kent?

Jip is een enthousiaste coach, inlevend, doortastend en wat mij aansprak is dat hij het zelf heeft ervaren ‘in het veld’.

 

Was het de investering waard?

Jazeker!

 

Wat zou je iemand aanbevelen die een gelijkwaardig probleem wil oplossen?

Gewoon doen, je zult er geen spijt van krijgen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest