Mijn coachtraject met Jip

 

Het probleem

De reden voor mijn bezoek aan Jip was om grip op mijn problemen te krijgen, om mezelf weer te vinden en om mezelf weer te waarderen. Mijn probleem was dat ik niet meer kon relativeren en overal als een berg tegenop zag. Dit heeft geleid tot kortaf zijn, vermoeidheid, opvliegerig zijn en een onaangename houding naar mensen om mij heen.

Ik voelde me compleet uitgeput, rusteloos, had slaapgebrek en voelde me opgejaagd. Ik had tot dan toe niets geprobeerd om van deze klachten af te komen, alleen geprobeerd thuis tot rust te komen door te slapen en te lezen.

 

Belangrijk

Het was voor mij belangrijk om dit probleem op te lossen omdat ik anders waarschijnlijk met een burn-out thuis zou komen te zitten. Er waren wel enige overwegingen en bezwaren die me tegenhielden om een coachtraject te starten, zoals schaamte en angst om me bloot te geven.

 

 

Resultaat

Na het coachtraject kan ik zeggen dat mijn probleem opgelost is en mijn hulpvraag beantwoord is. Ik voel me goed en het was de juiste stap om te nemen. Uit de coachsessies heb ik voor mezelf rust gekregen in hoofd en lichaam. Ik kan beter relativeren en geniet meer van kleine dingen. Werk is minder obsessief geworden voor mij.

 

Proces

Het coachproces heb ik als plezierig, prettig, confronterend en soms ongrijpbaar ervaren. Er zijn directe resultaten zichtbaar na de coachsessies, zoals meer geduld, het kunnen relativeren, beter complimenteren en op momenten juist niets zeggen. Dit heeft mijn werk en leven veranderd omdat ik nu meer open sta en realistischer in het leven sta.

 

Hoe voel je je nu

Op dit moment voel ik me goed. Ik let tijdig op om niet in hetzelfde patroon terecht te komen. Dat lukt. Ik geef 9.5 aan de coachsessies. De gevolgen hadden kunnen zijn dat ik nog steeds met mijn problemen zou zitten als ik deze sessies niet had gedaan. Wat ik het meest onderscheidend vind aan de wijze van coaching die is gebruikt (Progressive Mental Alignment) is dat de ervaring in de sessies uitzonderlijk was. Het oproepen van herbeleving en beelden gaf mij een beschermend gevoel en ik keek er naar uit om de sessies te doen. En heeft veel onprettige gevoelens voorgoed opgeruimd!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *