PMA Coach

PMA coach? Succesvolle mensen in het zaken- of openbare leven hebben vaak een aantal dingen algemeen. Ze kunnen bijvoorbeeld erg goed communiceren en hun visie op anderen overbrengen, en mensen daardoor overtuigen. Dit is geen magie, maar sommige mensen zijn hier van nature beter in dan anderen. Het is echter wel gewoon aan te leren. Een van de methoden die we hiervoor gebruiken is het Progressive Mental Alignment, afgekort tot PMA.

Als jij je abonneert op mijn mentorschap programma, werken we samen aan een continue groei. Succes is dan onvermijdelijk.

Wat is PMA?

Met PMA kun je gewoonten en gedrag veranderen bij jezelf en bij anderen. Het staat je toe om effectiever te worden als onderhandelaar en meer te bereiken in je werk. PMA-methodologie kan ook helpen om mentale gewoonten van succesvolle mensen te emuleren.

PMA stelt je in staat om flexibiliteit en effectiviteit toe te voegen aan je werk en je persoonlijke leven, en de kwaliteit en bereik van het leven te vergroten. De PMA-methode is geworteld in de volgende principes:

  1. Mensen zijn niet een som van hun gedragingen. Als je jezelf als persoon kent en accepteert, kun je veranderingen in je gedrag aanbrengen.
  2. Je hebt alles al in huis om succes te bereiken; je moet alleen leren hoe je deze mogelijkheden ontgrendeld.
  3. Succes in communicatie naar anderen is gebaseerd op de reactie die je teweeg brengt in anderen. Als je beter leert communiceren zal de wereld ook beter op je reageren.
  4. Je bent zelf in controle van je brein, en daardoor van je leven.

Wat is een PMA Coach?

PMA staat voor Progressive Mental Alignment. Het is een methode die gebruikt wordt om mensen fundamenteel inzicht te geven in hoe hun eigen brein werkt, hoe we de wereld om ons heen waarnemen en hoe daarop te reageren. Een PMA Coach is dan ook iemand die, meestal een-op-een maar soms ook in groepsverband voor teams, met je gaat bespreken hoe je in het leven staat, welke doelen je wil en kunt bereiken, en hoe. Verschillende technieken worden onder andere gebruikt om mensen te helpen hun emotionele staat in kaart te brengen en gericht te blijven op wat ze willen van het leven. Dus  doelen stellen en die dan ook behalen.

Welke onderwerpen bespreekt een PMA coach?

PMA wordt gebruikt om prestaties te verbeteren, een individueel te helpen hun emotionele staat te controleren en gericht te blijven op wat ze willen van het leven. Kortom, PMA stelt mensen in staat om meer keuze over hun leven te hebben.

  • Groei van jezelf en je bedrijf. Bepalen waar je steeds weer tegenaan loopt. Wat zijn de stoorzenders? Denk aan perfectionisme, piekeren, stress en niet tevreden zijn met wat nu nu hebt of doet.
  • Openbaar spreken; Iemand die als een goed openbaar spreker beschouwd wordt, is gewoon succesvol in zijn gedachten en ideeën over te brengen op anderen. Dit is een kwestie van weten waar je zelf staat ten aanzien van het onderwerp, en waar je publiek zich bevind.
  • Relaties; zowel in privé en zakelijke context omgaan met anderen is iets wat te maken heeft met bewust en onderbewust communiceren. Door beter te realiseren hoe je overkomt op anderen en hoe je zelf denkt, kun je hier verbeteringen in aanbrengen.
  • Talenten: Het optimale uit jezelf halen door jezelf beter te leren kennen. Door te beseffen wat je wil bereiken en doelen te stellen kun je je beter richten op de resultaten.

Wat gebeurt er tijdens PMA coaching sessies?

PMA Coaching doe je niet in één dag. Er komen verschillende sessies bij kijken, hoeveel is afhankelijk van de persoon of de groep. Tijdens deze sessies ga je samen met de coach bezig om inzicht te krijgen in jezelf, om er op die manier achter te komen wat voor jou de meest geschikte manier is om te veranderen. Aan de hand daarvan, en van de doelstelling van de coaching, kan de PMA coach beslissen welke van de vele technieken het best toepasbaar is op jouw persoonlijke situatie en doelen dit je hebt.

Door de verschillende sessies heen ga je samen leren hoe je grip kunt krijgen op je emoties, zodat je deze op een andere manier leert bekijken en beleven. Vervolgens ga je aan de slag om je zelfvertrouwen uit te bouwen. Door middel van toekomst plannen en tijdslijnen en met specifieke oefeningen krijg je een helderder beeld van de toekomst, en hoe je daar veranderingen in aan kunt brengen waar nodig.

Wil je werken aan jezelf?

Wil je optimaal presenteren, neem dan contact met me op.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest