Theo, on- en offline grafisch vormgever/fotograaf (47 jaar)

 

Na aanleiding van Jip’s workshop over de werking van het brein ben ik dit coachtraject begonnen.  Wat ik leerde is dat je hersenen een reactie teweeg brengen doordat zintuigelijk elementen bij elkaar komen. Ik dacht dat kan wel eens kloppen en leek me een logisch verhaal.

 

Burnout en piekeren

Ik had al een jaar burn-out verschijnselen. Ik had overal weinig zin in, had last van chronische vermoeidheid. Ik had onvoldoende nieuwe business wat leidde tot financiële onzekerheid. Daarnaast piekerde ik veel. Ik had weinig energie op mijn werk, had het gevoel dat ik werd geleefd en geen tijd meer voor mijzelf had.

 

Ik schoot er zelf bij in

Voor mij was het erg belangrijk om mijn probleem op te lossen omdat ik niet verder wilde afzakken. Er moest weer een stijgende lijn terugkomen en plezier in wat in doe.

 

Resultaat na 5 coachsessies

Het belangrijkste dat ik uit de sessies heb gehaald is de invloed die een aantal vervelende gebeurtenissen uit het verleden nog steeds op mij hadden. En dat het onzekere gevoel dat ik altijd had in nieuwe situaties gewoonweg is verdwenen. Bijvoorbeeld de sportschool waar in nu kom, daar kende ik niemand maar voelde me direct op mijn gemak en sport er heerlijk. Ik weet en voel nu dat het verleden niet meer bij mijn hoort en mij niet meer zal beïnvloeden in wat ik doe.

 

Directe resultaten zichtbaar/voelbaar?

Ik heb meer energie om mijn werk en thuis (op schaal van 1-10 zat ik op 2 en nu zit ik op een voldoende). Ik heb zelfs de fut gekregen weer twee keer per week intensief te sporten, een duidelijk stijgende lijn. Ik heb meer levenslust en voel een stijgende lijn. Ik ben relaxter en voel me niet schuldig als iets niet goed gaat, iets tussendoor komt of meer tijd kost dan gepland. Neem tijd voor mijzelf. Ook ben ik minder kortaf thuis. Er lijkt een positieve verandering gaande in de relatie met mijn gezin. We worden relaxter met z’n allen.

 

Ik voel me nu okay

Ik ben me bewust dat ik op werkgebied nog zaken moet omturnen. Onder andere hoe ik verder wil gaan met mijn designbureau en mijn liefde voor fotografie.

 

Wat zouden de gevolgen kunnen zijn geweest wanneer je deze sessies niet had gedaan?

Als ik dit traject niet had gedaan dan zou ik nog steeds weinig energie hebben en verder in een spiraal naar beneden terecht zou zijn gekomen. Waar ik nu het meest van geniet – nu ik weer veel beter in mijn vel zit – zijn de opdrachten die als vanzelf zijn aangetrokken waardoor ik het weer prettig druk heb gekregen.

 

Kun je nog iets over het traject bij mij vertellen?

Jip is een toegankelijke coach en laagdrempelig om mee te werken. Hij kan makkelijk met mensen overweg en brengt ze snel op hun gemak. Ik voelde me door Jip begrepen en goed geholpen. Ik zou zeker iedereen aanraden om eens met Jip te praten en te ervaren hoe hij werkt en hoe snel je resultaat kunt hebben.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest