Emma: 23 jaar

Student Fysiotherapie en voormalig topsportster Atletiek NL niveau

 

Ik heb mijn inspirerende zelf mogen ontdekken tijdens de sessies, het heeft mij versteld laten staan over mijn eigen potentie”.

 

Start coachprogramma

 

Wat was precies de reden dat je bij mij kwam?

Mijn moeder heeft mij kennis laten maken met coaching in jouw webinar over neurocoaching. Ik was kortaf, mijn hoofd liep over en liep tegen een burn-out aan die ik zelf in stand hield door het continue zoeken naar succes/bevestiging. Mijn moeder bood mij een ervaringssessie van 2 uur bij jou aan.

 

Kan je precies omschrijven wat jouw probleem was of de klachten die jij had?

Mijn probleem was dat mijn hoofd over liep, ik had geen controle meer over mijn eigen leven en ik werd geleefd door de gebeurtenissen die ik elke dag weer op mijn agenda zette, alles om zo continue op zoek te gaan naar voldoening/bevestiging. Ik was uitgeput, had een kort lontje en kon uiteindelijk niets meer met succes afronden omdat ik zo veel op mijn eigen bordje had gelegd. Ik hield veel te veel balletjes hoog.

 

Hoe voelde jij je toen?

Toen ik de ervaringssessie met jou in ging was ik erg ontkennend, had niet het gevoel alsof er iets met mij aan de hand was en wilde eigenlijk ook niet geholpen worden. Maar ik ben meteen na het eerste gesprek erg aan het denken gezet. Je raakte wat bij mij. Ik voelde mij inderdaad al lang niet mezelf en was niet gelukkig met de prestaties die ik leverde en was eigenlijk ook niet gelukkig met mijzelf. Ik vond het ontzettend moeilijk om toe te geven aan het feit dat ik hulp nodig had maar ik zag al snel in dat dit nodig was. Ik had het gevoel alsof ik had gefaald en iemand mij de les ging lezen.

 

Wat had je al geprobeerd om van dit probleem/deze klachten af te komen?

Niets, het was een blinde vlek. Ik zag het niet in.

 

Waarom was het voor jou belangrijk om dit probleem/deze klachten om te lossen?

Ik wilde weer lekker in mijn vel zitten. Dit doel ontstond eigenlijk pas na de ervaringssessie. Ik wilde minder prestatiedruk ervaren, mijn prioriteiten goed kunnen kiezen, niet meer overlopen van stress en een vol hoofd en niet meer het gevoel van falen hebben wanneer ik iets niet kan door vermoeidheid of niet wil doen omdat ik ook wel eens tijd voor mijzelf nodig heb. Tijd voor mijzelf maken was een van de middelen die ik uiteindelijk gevonden heb om klachten op te lossen en prioriteiten goed te leren stellen.

 

Waren er vooraf overwegingen/bezwaren die jou tegenhielden een coachtraject te starten en zo ja wat waren deze punten?

Ik vond niet dat ik hulp nodig had. Ik zag de dingen (zoals kortaf zijn) niet aan mijzelf en vond dat iedereen om mij heen klaagde om niets.

 

Einde coachprogramma

 

Is jouw probleem opgelost / hulpvraag beantwoord?

Ik denk dat de hulpvraag die ik had een kleine greep was uit de dingen waar ik mee worstelde. Ik denk dat mijn hulpvraag in het begin helemaal niet omvatte waar ik wel niet allemaal mee worstelde. Ik heb door jou tips en door de ervaringen die ik heb opgedaan en de herschrijvingen van herinneringen die ik heb gedaan geen flashbacks meer naar faalmomenten en geniet meer van dagen. Ik heb niet meer het gevoel geleefd te worden, ik maak makkelijker keuzes en hoef niet alles in mijn leven. Er is nu ruimte voor ambities en rust om de losse eindjes in mijn leven te gaan vastknopen.

 

Wat heb jij voor jezelf uit de coachsessies gehaald?

Ik heb al zo ontzettend veel dingen genoemd hierboven. Ik denk dat dat wel beschrijft hoeveel ik heb geleerd en dat ik het ook wel degelijk in andere situaties heb leren toepassen. Dat ik rust heb gevonden.

 

Hoe heb jij het coach proces ervaren?

Als erg prettig, ik had een fijne band met Jip en de communicatie tijdens de gesprekken was prettig.

 

Zijn er directe resultaten zichtbaar na de coachsessies en zo ja wat waren deze resultaten precies?

Ook de keren dat ik met jou op zoek ben gegaan naar traumatische gebeurtenissen met mijn ogen dicht, heeft mij op een goede manier mijn herinneringen doen herschrijven waardoor ik nu geen flashbacks meer heb en dat niet meer als traumatische faalmomenten voel in mijn leven. Ik heb deze flashback momenten niet meer gehad na de laatste sessie (nu klein half jaar later).

 

Hoe veranderde dit jouw werk en leven (tot nu toe)?

Ik ben er klaar voor om in mijn hoofd opgeruimd aan de slag te gaan met afstuderen om mijn dromen waar te kunnen gaan maken op werkvlak en mijn hoofd nog een stuk rustiger en opgeruimder te krijgen. Dit is nu de prioriteit die ik heb gesteld. Ik doe er alles aan om dat doel momenteel te bereiken.

 

Hoe voel je je nu?

Ik voel me prettig, krachtig, opgeruimd, een vrouw zonder grenzen, een vrouw die aan het begin van haar leven staat om alles wat ze wil te gaan proberen te bereiken, ambities waar te maken en niemand behalve haarzelf tevreden te maken!!!!

 

Hoe tevreden ben je op een schaal van 1-10 (1 =zeer ontevreden 10 = uiterst tevreden)?

10! Ik kan verder met mijn leven zonder mijzelf te vergeten in mijn leven!

 

Wat zouden de gevolgen kunnen zijn geweest wanneer je deze coach sessies niet had gedaan?

Ik zou nog steeds mezelf in de weg hebben gezeten. Mijn omgeving zou afstand van mij nemen en ik denk dat mijn relatie en werk op het spel was komen te staan. Ik ben zo blij dat ik het gedaan heb!

 

Wat vind jij het meest onderscheidend aan de wijze van coaching die ik gebruik (Progressive Mental Alignment)?

De “pakketjes” die ik had gecreëerd om een situatie met mijn trauma’s te kunnen vergelijken zijn weg. Het in veiligheid opnieuw doorleven van deze traumatische gebeurtenissen heeft mij enorm geholpen. Het negatieve gevoel is weg! Mijn brein heeft mij echt voor de gek gehouden en ik ben in een soort vicieuze cirkel blijven hangen waar ik niet uit kwam. Door de therapie en coaching van Jip ben ik daar nu uit en heb ik deze flashbacks niet meer en ik kan een nieuwe lijn gaan schrijven.

 

Kun jij in 1 of 2 woorden creatief beschrijven wat ik doe/wat ik ben (dus specifieker dan ‘coach’)?

Progressie voedend, doorziend

 

Was het de investering waard?

Alles, het volle bedrag, mijn tijd, reistijd, mijn mentale vermoeidheid, alles! Het was alles waard.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest