Nicky, 28 jaar, Group, Conference and Events Planning Executive bij London Marriott

 

Ik was ongelukkig. Ik voelde mij niet op mijn plek op het werk en wist niet wat ik moest doen om dit te verbeteren. Ik wist niet hoe ik de situatie waarin ik zat kon verbeteren en twijfelde over wat ik wilde in het leven.

 

Voelde me moe, uitgeput en heel emotioneel

.Iemand hoefde maar een negatief ding te zeggen en ik had tranen in mijn ogen. Wat ik heb geprobeerd om van deze klachten af te komen was praten met familie en ben gewisseld van baan en locatie. Dat hielp niet echt.

 

 Neerwaartse spiraal

Het was voor mij belangrijk dat ik uit deze neerwaartse spiraal moest komen. Wat mij tegenhield een coachtraject te starten was dat ik bang was dat ik de afspraken niet met werk zou kunnen combineren. Ik zette werk boven mijn eigen gezondheid. Misschien ook locatie omdat ik in het buitenland woon maar de online sessies werkten prima!

 

Is jouw hulpvraag beantwoord?

Ja, ik heb nu weer veel meer zelfvertrouwen. Als er iets gebeurt kan ik mijn emoties beter in controle houden en ik probeer ook vaker voor mijzelf op te komen. Ik zie de toekomst weer positiever in en kan dingen die er gebeuren makkelijker loslaten.

 

Wat heb jij voor jezelf uit de coachsessies gehaald?

Situaties evalueren, als er iets is gebeurd probeer ik nu na afloop ‘het filmpje terug te spoelen’ om te kijken of ik goed met de situatie om ben gegaan en hoe ik in het vervolg anders zou kunnen aanpakken.

Als ik mijn mening wil geven, probeer ik dit op een andere manier te formuleren dan voorheen. Nu probeer ik beter duidelijk te maken dat IK dit vind.

Het besef dat ik wel in de gaten heb wat er allemaal om mij heen gebeurt maar daar niet op durfde te reageren. Langzamerhand probeer ik vaker te reageren op wat ik zie gebeuren.

Het los laten van dingen (nog niet alles) maar als ik thuis ben maak ik mij over het algemeen minder zorgen over het werk.

 

Profijt

In het begin vond ik het gek om situaties te herbeleven maar nu zie ik het profijt ervan. Ook vond ik het fijn om over situaties te praten.

 

Directe resultaten zichtbaar

Na de eerste sessies had ik mijn energie weer terug, ik had weer zin om dingen te ondernemen en te plannen. De afgelopen tijd door de hoge werk druk is die energie weer een beetje afgezakt maar wel heb ik weer meer zelfvertrouwen terug en kan ik mijn emoties beter in bedwang houden. Ook weet ik weer wat beter wat ik wil qua werk en wonen.

 

Vooral het minder piekeren om werk. Voorheen als iets gebeurde spookte het continue door mijn hoofd, nu kan ik het beter afsluiten. Ik voel mijn nog steeds verantwoordelijk voor mijn werk maar weet nu beter grenzen te zetten met wat mijn fouten zijn en wat andere moeten oplossen.

 

Ik heb weer zin in het leven, om plannen te maken en leuke dingen te doen.

 

Als ik dit coachtraject niet had gevolgd dan zou ik veel stress zou gehouden hebben, diep ongelukkig op het werk zou zijn en langzaam richting een burn-out zou gaan. Collega’s zouden dit niet eens door hebben omdat ik altijd maar een glimlach opzette.

 

En de coach?

Aardig, behulpzaam, geduldig en goed in het uitleggen van dingen. Hij bracht me van recente, vervelende situaties en dat weer te voelen, automatisch/onbewust terug naar vroegere situaties waar dat gevoel ontstaan is.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest