Cursus zelfvertrouwen?  Leiders in elk bedrijf en op elk niveau moeten zelfvertrouwen uitstralen. Of ze zichzelf nu ook zo zelfverzekerd voelen of niet, als ze de verkeerde uitstraling hebben gaan ze daar ontzettend veel last van krijgen. 

Een cursus zelfvertrouwen, of een mentorship programma zorgt ervoor dat je het maximale uit jezelf haalt. 

 

Daadkracht

Werknemers kijken naar hun leider om richting te geven, en een baas die zelf niet overtuigd is dat hij goed bezig is, zal niemand kunnen bewegen om hem te volgen. Gelukkig kun je je zelfvertrouwen verbeteren. Niet alleen voor je professionele carrière, maar ook in je sociale leven zul je hier de voordelen snel van ondervinden. 

Wat is zelfvertrouwen?

We hebben behoorlijk wat woorden die allemaal ongeveer op hetzelfde neerkomen; allure, aplomb, doortastendheid, stelligheid, vastberadenheid, zekerheid, en zelfverzekerdheid. Sommige mensen stralen het van nature uit, anderen komen meer gereserveerd over. Hoe zit het dan in elkaar? Zelfvertrouwen betekent natuurlijk letter het vertrouwen dat je in jezelf hebt. Dus, het gaat erom hoe je jezelf ziet. Let op, dit is een beeldvorming, niet per se een reflectie van de realiteit. Mensen met een laag, of een te hoog zelfvertrouwen, hebben meestal een verkeerd beeld van zichzelf. 

Zelfvertrouwen betekent dat je een zekere indruk maakt bij het formuleren van je eigen standpunten en voorstellen, en dat je die indruk kunt handhaven, en overbrengen, op anderen.

 

Het belang van een goed zelfbeeld

Welke positie je ook bekleed binnen een bedrijf, een positief zelfbeeld en het vertrouwen dat je je taken op een goede manier kunt uitvoeren is erg belangrijk. Je zit niet voor niets op die post; blijkbaar zijn er mensen die weten wat je waarde is. Maar nu moet jij dat ook zien, zodat je daar volop gebruik van kunt maken. Als je op zoek bent naar een betere positie, of als je hoger op wil klimmen binnen je huidige bedrijf, zul je anderen ook moeten overtuigen van je competenties. Zelfvertrouwen uitstralen is hierbij onmisbaar.

Aan de andere kant van de schaal kun je ook een te hoge dunk van jezelf hebben. Dit hoeft niet meteen te betekenen dat je te veel zelfvertrouwen hebt, maar dat je zelfbeeld over je eigen kunnen te hoog is ingeschat. Vaak komt dit over als arrogantie, en ook dit kan veel problemen veroorzaken.

 

Hoe kan ik mijn zelfvertrouwen verbeteren met een cursus?

Bij sommige mensen werkt het stemmetje in je hoofd overuren. Dat stemmetje wat aangeeft of je iets kunt of niet kunt is soms zo hard bezig met het analyseren van de situatie, dat er geen ruimte over blijft om ook daadwerkelijk te presteren. De continue angst dat je zult falen leidt onherroepelijk ook tot mislukking. Bij zelfvertrouwen gaat het niet om wat je kunt of wat je niet kunt, dat hangt af van je talenten en vaardigheden. Het gaat erom dat je jezelf juist in kunt schatten betreffende je bekwaamheid. 

 

Met een cursus zelfvertrouwen krijg je niet een coach die je aanmoedigt en enkel vertelt dat jij de beste bent en je alles aan kunt. In plaats daarvan word je bewuster gemaakt van hoe je overkomt op anderen, en hoe je duidelijker en zekerder op kunt treden in gesprekken en prestaties. Je leert jezelf beter inschatten en daarmee durf je beter achter je standpunten te blijven staan. Je zult daarom ook beter met feedback om kunnen gaan. Niet alleen in je professionele carrière maar ook in je sociale leven, in omgang met vrienden en relaties. Zelfvertrouwen kun je leren.

 

Wil je maximaal presteren? Jouw volledige potentie benutten?

 

Maak dan hier een afspraak bij Jip van der Valk voor een cursus zelfvertrouwen en meer!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *