Als je niet meer weet wat je wilt op werkgebied, je op zoek wilt naar een nieuwe baan of ontdekken wat je droombaan eigenlijk is, dan heb je baat bij een loopbaancoach.

Een kwart(!) van werkend Nederland gaat dagelijks met tegenzin de baan op. En bijna iedereen die de stap neemt om loopbaanbegeleiding te zoeken behaalt uiteindelijk de doelen die ze met de jobcoach opstellen aan het begin van het traject.

Een loopbaancoach is bedoeld voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, en zorgt ervoor dat werken leuk blijft.

Het leven is toch te kort om niet gelukkig zijn?

Wat is een loopbaancoach?

Een loopbaancoach, ook wel loopbaanadviseur of jobcoach genoemd, is iemand die je op professionele manier ondersteunt in de ontwikkeling van jezelf in je loopbaan.

Het gaat om jou als persoon en je persoonlijke ontwikkeling. Wordt de regisseur van je eigen loopbaan en maak samen de balans op, zodat je van daaruit kunt bereiken wat je echt belangrijk vindt.

Wanneer kun je een loopbaancoach gebruiken?

De meeste mensen stappen naar een loopbaancoach als ze een probleem hebben. Ze zijn niet tevreden met hun baan, of willen iets anders, or er zijn conflicten of problemen op hun werk.

Toch is een loopbaancoach niet enkel voor het verhelpen van negatieve klachten. Ook met een positieve insteek kun je terecht bij een loopbaancoach. Bijvoorbeeld:

 • als je je juist meer ambieert op je huidige werkplek,
 • meer wilt bereiken
 • jezelf verder wilt ontwikkelen.

Tenslotte is een loopbaancoach ook in staat om je te helpen bij een herintreding, carrièreswitch of na een burn-out dan wel een burn-out te voorkomen!

Voor wie is een loopbaancoach?

Een loopbaancoach is dan ook geschikt voor iedereen. Of je nu net afgestudeerd bent of al 25 jaar bij hetzelfde bedrijf werkt dan wel om de paar jaar een andere werkgever hebt.

Starters nemen vaak de eerste baan aan die ze te pakken kunnen krijgen en blijven daarin hangen. Sommige pas afgestudeerden kunnen helemaal geen baan vinden omdat ze op de verkeerde manier zoeken, of met onjuiste verwachtingen.

Mensen die al jarenlang voor dezelfde baas werken weten vaak niet meer welke mogelijkheden er zijn. Past een van de onderstaande uitdrukkingen bij jou? Ga dan op zoek naar een loopbaancoach die bij je past.

Persoonlijk en professioneel

Een loopbaancoach gaat zowel persoonlijk als professioneel te werk. De persoonlijke kant is belangrijk om jezelf te leren kennen. Wat zijn je sterke en zwakke punten? Wat zijn je drijfveren en talenten? Je leert ontdekken wat je energie geeft en wat je energie kost. Op die manier leer je jezelf beter kennen om sterker te staan wat je wilt en wat je kunt.

Van de zakelijke kant moet je jezelf beter kunnen beoordelen. Waar loop je tegenaan op je huidige baan en hoe kan daar verbetering in komen? Wat zijn je sterke kanten en waar is verbetering aan te brengen? Door samen met een loopbaancoach een plan van aanpak op te stellen ga je aan je loopbaantraject werken

Hoe ga ik op zoek naar een loopbaancoach die bij me past?

Iedereen mag zich een loopbaancoach noemen, het is geen specifieke opleiding. Kijk dus altijd goed naar de coach die je voor ogen hebt, vooral naar zijn opleidingen, ervaring en of de methodes die hij gebruikt bij je passen. Coaching is wel degelijk een vak! Zoek naar iemand waarmee je klikt, en die verstand heeft van zaken.

High Resolution Coaching Concept

Loopbaancoach

Mijn praktijk als loopbaancoach bevindt zich in Uithoorn. Graag geeft ik een aantal voorbeelden van klanten die ik heb begeleid:

Een financieel directeur gecoacht in zijn proces een andere passende werkgever te vinden omdat hij vastliep in de politieke en machtsbelangen waar hij nu als een vis in het water is.

Een jonge gedreven Group, Conference and Events Planning Executive bij een internationale hotelketen die wegwilde omdat ze ‘gebruikt’ werd en niet gezien, kreeg zoveel zelfvertrouwen en durf dat ze bleef en respect afdwong bij haar baas zodat ze gezien werd en promotie kreeg.

Een zelfstandig ondernemer die diensten aan bod en wilde stoppen omdat door veel gratis weg te geven en te pleasen richting klanten er onvoldoende inkomsten binnenkwamen. Door de oorzaak van dit gedragen te ontladen, ook nee te kunnen zeggen, kon ze loslaten en begonnen de klanten als vanzelf naar haar toe te trekken. De zaken lopen nu goed en is privé goed in balans.

Een zelfstandig IT-projectmanager waarvan de waarde van de dag van morgen nul was en gevoelsmatig in een doodlopende steeg stond, begeleid in de keuze de stap te maken naar een juiste werkgever. Hij is relaxter geworden en heeft veel meer inzicht gekregen in de achtergrond  (zijn verleden) van zijn gedragingen en dat daar de oorzaak lag van mijn neerslachtigheid, moeheid en angsten over werk/inkomen.

Een zorgmedewerker die tijdelijk was ingezet als teammanager maar die enorm twijfelde of ze dit wel aankon door allerlei negatieve overtuigingen tot te passen (terwijl ze wist dat ze dit kon). Resultaat was de oorzaak van deze overtuigingen te achterhalen en in te laten zien dat er geen verbinding was met haar werk als teammanager zodat haar eigenwaarde en zelfvertrouwen steeg om deze functie te kunnen blijven uitoefenen.

Herken jij je in 1 of meerdere van deze stellingen?

 • Ik weet niet meer wat ik wil op het gebied van werk
 • Ik wil gericht op zoek naar een nieuwe baan
 • Ik wil weten of ik een carrièreswitch moet maken
 • Ik wil herintreden op de arbeidsmarkt
 • Ik wil opnieuw gaan werken maar ik ben er zo lang uit geweest
 • Ik wil weer aan de slag na een burn-out
 • Ik wil meer kwaliteiten ontwikkelen
 • Ik wil mijn droombaan ontdekken en bereiken
 • Ik wil meer inzicht in wie ik ben
 • Ik wil weten wat mijn drijfveren zijn
 • Ik wil mijn sterke en mijn zwakke punten leren kennen, en gebruiken
 • Ik wil weer met plezier naar mijn werk
 • Ik heb teveel routine en verveling op mijn werk
 • Ik wil conflicten op mijn werk oplossen
 • Ik word ondergewaardeerd door mijn werkgever
 • Ik wil graag doorgroeien
 • Ik zal nooit kunnen doorgroeien omdat ik te weinig opleiding heb.
 • Ik wil een betere functie bemachtigen

Dan is een loopbaancoach precies wat jij nodig hebt!

 

Klik voor de gratis intake

 • Inzicht in jouw overtuigingen en stoorzenders.
 • Gespecificeerde hulpvraag/coachbehoefte
 • Een ingevuld groeiformulier met 55 stellingen waarin jouw groeipotentie zichtbaar wordt.
 • Een coachsessie waarin jij de oorzaak ervaart van deze stoorzenders en overtuigingen.
 • Een groeiverslag.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest