Zelfvertrouwen

Met een coachings- en mentorschap programma “Zelfvertrouwen” krijg je niet een coach die je aanmoedigt en enkel vertelt dat jij de beste bent en je alles aan kunt. In plaats daarvan word je bewust gemaakt van hoe je overkomt op anderen, en hoe je duidelijk en zeker op kunt treden in gesprekken en prestaties. Je gaat ervaren hoe je beter leert inschatten en daarmee zonder spanning/stress achter je standpunten kan blijven staan. Niet alleen in je professionele carrière maar ook in je sociale leven, in omgang met vrienden en relaties. Zonder zelfvertrouwen geen groei en geen benutting van je werkelijke potentie. 

Leiders in elk bedrijf en op elk niveau moeten zelfvertrouwen uitstralen. Of ze zichzelf nu ook zo zelfverzekerd voelen of niet, als ze de verkeerde uitstraling hebben, kunnen zijzelf maar ook hun medewerkers daar veel last van krijgen. Je haalt dan niet het maximale uit jezelf.

Een coachings- en mentorschap programma, zorgt ervoor dat je het maximale wel uit jezelf haalt.

 

Daadkracht

Werknemers kijken naar hun leider(s) om richting te krijgen. Een baas die zelf niet overtuigd is dat hij met het juiste bezig is, zal ervaren dat hij niemand in beweging krijgt om hem te volgen. Als je echt wilt kun je je zelfvertrouwen verbeteren. Niet alleen voor je professionele carrière, maar ook in je sociale leven zul je hier de voordelen snel van ondervinden.

 

Wat is zelfvertrouwen? 

We hebben behoorlijk wat woorden die allemaal ongeveer op hetzelfde neerkomen; allure, aplomb, doortastendheid, stelligheid, vastberadenheid, zekerheid, en zelfverzekerdheid. Sommige mensen stralen het van nature uit, anderen komen meer gereserveerd over. Hoe zit het dan in elkaar? Zelfvertrouwen betekent letterlijk ‘het vertrouwen dat je in jezelf hebt’ of ‘je zelfvertrouwen’. Dus, het gaat erom hoe je jezelf voelt en dat is niet per se een reflectie van de realiteit. Mensen met een laag, of een te hoog zelfvertrouwen, hebben meestal een beeld van zichzelf dat niet overeenkomt hoe anderen dat zien of ervaren.

Zelfvertrouwen betekent dat je een zekere indruk maakt bij het formuleren van je eigen standpunten en voorstellen, en dat je die indruk kunt handhaven, en overbrengen, op anderen.

 

Het belang van een goed zelfbeeld

Welke positie je ook bekleedt binnen een bedrijf, een positief zelfbeeld en het vertrouwen dat je je taken op een goede manier kunt uitvoeren is erg belangrijk. Je zit niet voor niets op die post; blijkbaar zijn er mensen die weten wat je waarde is. Maar nu moet jij dat ook zien, zodat je daar volop gebruik van kunt maken. Als je op zoek bent naar een betere positie binnen je huidige bedrijf of een nieuwe werkgever zoekt, zal je dat alleen kunnen met zelfvertrouwen en daarmee de ander overtuigen van jouw competenties.

Aan de andere kant van de schaal van zelfvertrouwen kun je ook een (te) hoge dunk van jezelf hebben, dat jij het zelf beter weet. Dit hoeft niet meteen te betekenen dat je te veel zelfvertrouwen hebt, maar dat je zelfbeeld over je eigen kunnen te hoog is ingeschat. 

 

Hoe kan ik mijn zelfvertrouwen verbeteren?

Bij sommige mensen maakt een stemmetje in je hoofd overuren. Een stemmetje dat aangeeft of je iets kunt of niet kunt is soms zo hard bezig met het analyseren van de situatie, dat er geen ruimte over blijft om ook daadwerkelijk te presteren. De continue angst dat je zult falen leidt hoogstwaarschijnlijk ook tot mislukking. Bij zelfvertrouwen gaat het niet om wat je kunt of wat je niet kunt, dat hangt af van je talenten en vaardigheden. Het gaat erom dat je jezelf juist in kunt schatten betreffende je bekwaamheid.

 

Wat krijg je nog meer?

Met een coachings- en mentorprogramma “Zelfvertrouwen” krijg je niet een coach die je aanmoedigt en enkel vertelt dat jij de beste bent en je alles aan kunt. In plaats daarvan word je bewust gemaakt van hoe je overkomt op anderen, en hoe je duidelijk en zeker op kunt treden in gesprekken en prestaties. Je gaat ervaren hoe je beter leert inschatten en daarmee zonder spanning/stress achter je standpunten kan blijven staan. Dan ben je ook in staat beter feedback te geven en te ontvangen. Niet alleen in je professionele carrière maar ook in je sociale leven, in omgang met vrienden en relaties. Zonder zelfvertrouwen geen groei en geen benutting van je werkelijke potentie. Zelfvertrouwen verbetert fundamenteel met mijn coachings- en mentorprogramma.

Wil jij maximaal presteren? Jouw volledige potentie benutten?

Maak dan hier een afspraak

PS: Wist jij dat mensen die op jou arrogant overkomen, in veel gevallen onzeker zijn met weinig zelfvertrouwen? De arrogantie is dan het beschermingsmechanisme geworden. Met andere woorden; niet gekwetst willen worden.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *