Wil je echt weten wat de onderliggende oorzaak is dat je niet doet wat je belangrijk vindt?

Wil je echt weten wat de onderliggende oorzaak is dat je niet doet wat je belangrijk vindt?

Ga doen wat je écht belangrijk vindt’, dat is de titel van het nieuwe boek van Nyenrode hoogleraar en McKinsey- Chief Learning Officer Nick van Dam e.a. Klinkt als een open deur. Het boek zit vol met nuttige tools, tips & tricks om de beste versie van jezelf te worden. Een prachtig streven.

Zelf heb ik maar 1 vraag: “Hoe kan het dan eigenlijk dat we tot nu toe niet gedaan hebben wat we belangrijk vinden?” In het boek staat bijvoorbeeld: ‘Veel mensen doen dingen omdat andere mensen denken dat dat goed voor ze is. Ze kiezen een studie waarvan hun ouders zeggen dat deze geschikt is, doen werk dat volgens hun vrienden écht iets voor hen is.’ Maar waarom doe je dan die dingen omdat mensen zeggen dat dat goed voor je is?

Wil je echt weten wat de onderliggende oorzaak is dat je niet doet wat je belangrijk vindt? Lees dan onderstaand het antwoord.

Wanneer een kind, puber of volwassene een emotioneel ingrijpende gebeurtenis heeft meemaakt waarbij de controle is verloren, is het brein er niet in geslaagd om de juiste verbindingen te leggen tussen de verschillende zintuigelijke gegevensfragmenten. Deze ongecodeerde fragmenten liggen verspreid in het brein. Ze zijn later niet meer tot een complete herinnering te herleiden, maar staan wel in verbinding met het deel van het brein dat verantwoordelijk is voor het opslaan en regelen van lichamelijke reacties en emoties (fysiologie).

Wanneer deze ongecodeerde gegevensfragmenten door een nieuw binnenkomend zintuigelijk gegeven (geur, kleur, vorm, geluid of beweging enz) onbewust geactiveerd worden, kan dat leiden tot vervelend gevoel. Dit gevoel koppelt de persoon dan aan de gebeurtenis waarin hij zich op dat moment bevindt. Echter dat gevoel hoort bij een gebeurtenis die jij je niet meer kunt herinneren (ongecodeerd opgeslagen) maar je lichaam heeft dit wel onthouden. Om van dat vervelende gevoel af te komen (en in controle wil blijven) bedenk je daarbij rationele overtuigingen ‘die het goed praten’. Zo leg je al van jongs af aan de basis dat je de dingen doet die je niet echt belangrijk vindt.

Tijdens een beperkt aantal PMA coachsessies kun je op basis van mijn taal/vraagtechniek via je gevoel terug naar de oorspronkelijke gebeurtenis en worden onjuist gecodeerde fragmenten opgespoord en hersteld. Daarmee is de onderliggende oorzaak opgeruimd. Voorgoed!

Wil je eens ervaren hoe dit waarom jij niet doet wat je belangrijk vindt? Dan weet je mij vast te vinden :-).

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest