Waarom op Vakantie gaan geen Oplossing is voor Werkstress

De vakantieperiode is bijna ten einde. Elkaar vakantieverhalen vertellen hoeft niet meer want via Social Media zijn we geheel op de hoogte van de zonnige stranden, wat we lunchten of dineerden, de blauwe luchten en de geweldige reizen die we maakten. We kunnen gewoon weer aan het werk! Na korte tijd is helaas die bekende werkstress terug en de heerlijke tijd versleten tot een vage herinnering. En ben je al weer echt aan vakantie toe. Zo voelt het in ieder geval. Er is hier al veel over geschreven gericht op rijtjes met voornamelijk rationele tips. Doe dit, doe dat niet etc. Waarom verandert er dan niks, lukt het gewoonweg niet? Simpel gezegd omdat de onderliggende oorzaak niet wordt aangepakt.

Wat is die echte oorzaak dan?

De kern van menselijk gedrag is dat iedereen zich prettig wilt voelen. Met andere woorden, weg van een vervelend gevoel. Ik leg kort uit hoe een vervelend gevoel ontstaat. Je zintuigen nemen 1 miljoen keer sneller dan je bewuste brein een gebeurtenis waar. Mocht er gevaar dreigen dan wil het onbewuste brein jou beschermen. Hoe werkt dat? Iemand wordt op een vergadering terecht gewezen, heeft een voortgangsgesprek met z’n baas, leest een e-mail van een lastige collega en als vanzelf voelt hij zich onprettig worden (buik, maag, borst, keel, spieren, hoofdpijn). Je ratio (je bewuste denken) zoekt vervolgens een verklaring  en je gaat piekeren, je wordt heel boos of je sluit je af (fight- flight-freeze principe). Gedrag dat iemand niet dient maar daarmee onderdrukt hij wel z’n vervelende gevoelens of gaat ze uit de weg.

Wat is de essentie?

Iedere keer dat iemand in dezelfde omgeving is, zelfde personen tegenkomt, dezelfde zaken ziet, ruikt of proeft, dan wordt dit gevoel opgehaald, wordt constant sterker en meer beladen. De OORZAAK van het gevoel ligt echter altijd in het verleden waar iemand het onderliggende vervelende gevoel (buik, maag, borst, keel, spieren, hoofdpijn) voor het eerst heeft meegemaakt. Al mijn klanten maken dit mee en ervaren rust, energie en ruimte voor de juiste beslissingen. De triggers die werkstress veroorzaakten, zijn nu voorgoed opgeruimd. De methode is niet belangrijk. Dat het echt werkt wel. Er zal een wereld voor je opengaan. Voorbeelden:

Ik merk dat ik rust en stabiliteit in mijn leven heb gekregen en in staat ben te genieten

Door problemen op mijn werk kreeg ik veel lichamelijke en geestelijke klachten

Mocht dit nu abracadabra voor jou zijn of weerstand oproepen, bel me op of e-mail me. Ik leg het graag uit.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest