Ja, ja, je target kan nog hoger hoor!

Ja, ja, je target kan nog hoger hoor!

corporate-boos-plaatje-zwHet jaar zit er weer bijna op

Je hebt hard gewerkt om die uitdagende targets te halen. Je hebt er veel voor moeten laten en thuis waren ze niet echt blij. En toch, YES! Weer gelukt. De dopamine giert door je lijf. Heerlijk, en dan die bonus nog erbij, dat houdt het thuisfront ook tevreden hoop je.

Een week later; de targets voor 2016 worden medegedeeld. 20% meer omzet! En 10% FTE reductie door de hele organisatie want de kosten moeten naar beneden en de winst gemaximaliseerd.

Doorgaan, doorgaan en doorgaan

“Wat denken ze daar aan de top wel niet”, schiet het door je hoofd, “dit is niet realistisch in deze markt!”. De cortisol doet zijn werk, je wordt boos en verdrietig tegelijkertijd en je voelt daarbij de grond onder je voeten verdwijnen, krijgt een weeïg gevoel in je buik en wenst ergens anders te zijn, waar het veilig is en rustig.

De werkelijkheid voor velen is dat we gewoon doorgaan, doorgaan en nog eens doorgaan. De overtuigingen hiervoor knallen in het rond: “ik moet wel anders verlies ik mijn baan”, “ik red het wel”, “als ik niet ziek wordt, dan lukt het vast”, “ik ben de manager en moet het goede voorbeeld geven”.

Door het ijs gezakt

Dat 1:7 werkenden chronische werkstress heeft, is dan goed te verklaren. En dat dit leidt tot een hoog percentage burnouts is dan ook geen verrassing meer. Toch overkomt dit de ene persoon wel en de andere persoon niet, terwijl de werkdruk even hoog is. Hoe kan dit?

Zonder stress door het leven

De oorzaak ligt altijd ergens in hert verleden, iets wat je hebt meegemaakt en jou triggert in het heden. Anders gezegd, een vervelend gevoel dat plots de kop op steekt en waar je het liefst zo snel mogelijk van af wil. Dus verzin je overtuigingen om het goed te praten (zie hier boven). Die triggers geven stress en putten iemand uit. Het probleem is dat je de oorzaak niet meer bewust weet maar het gevoel dat erbij hoort wordt wel wordt ‘opgeroepen’. Met Progressive Mental Alignment – zeg maar je denken koppelen aan je gevoel en de oorzaak van dat vervelende gevoel voorgoed wegnemen – kun je deze triggers opruimen zodat je hard kunt werken zonder zoek te worden, want zoek ben je dan of je wilt of niet.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest