BAM! Na de coachsessies gewoon doorgroeien. Hoe kan dat?

Nu ik in mijn coachpraktijk vele coachprogramma’s heb afgerond, kom ik tot de gemeten constatering dat al mijn klanten blijven doorgroeien nadat de coachsessies zijn afgerond. Er is echt iets fundamenteel opgeruimd. Ze zijn gezonder, succesvoller, hebben zelfvertrouwen, betere relaties en hebben de energie om zich verder te ontwikkelen.

Dat blijf ik het meest waardevolle vinden van het door mij toegepaste taal/vraagmodel om met zintuigelijke herbeleving onbewuste belemmeringen te ontdekken en op te ruimen. Een gevalideerd groeiformulier met 55 vragen/stellingen dat enkele malen tijdens het coachprogramma wordt herhaald, maakt dit zichtbaar. Dit groeiformulier bevat stellingen op het gebied van gezondheid, carrière, persoonlijke ontwikkeling, succes, vertrouwen, relaties en communicatie die ik je mondeling en snel laat beantwoorden op een schaal van 1 tot 10.

Voorbeeld

Een klant beschrijft dit na een coachprogramma (6 coachafspraken) van drie maanden als volgt: “Het probleem dat ik had zou ik willen omschrijven alsof ik mij in een donkere kuil bevond waar ik niet meer uit kon. Nergens zin in hebben en niets zien zitten, overal tegenop zien. Ik voelde me zeer depressief en was ook heel moe”.  <Lees hier verder over de 3 maands resultaten>.

Weer drie maanden later, tijdens de geplande evaluerende coachsessie, zei deze klant:

“Eigenlijk zat ik te wachten tot het oude gevoel terug zou komen en dat ik weer zou wegzakken in het moeras. Of dat het pilletje van de coaching uitgewerkt zou zijn. Dat gebeurde niet. Het werkt door en weet eigenlijk niet meer hoe het toen voelde. Ik denk geen dingen meer die er niet zijn. Ik was altijd voortdurend aan het denken, dat is weg en ben totaal niet meer moe! Zelfs als ik onder druk kom te staan, verval ik niet meer in mijn oude gedrag”.

Groeiformulier

Zie in deze grafiek de categorieën waarin de 55 stellingen van bovenstaande casus zijn verwerkt en die in het Excellent Coachprogramma van een half jaar zijn toegepast. De  mondelinge en snelle beantwoording dient om te voorkomen dat je nadenkt en een gewenst antwoord geeft. Je onderbewuste weet het namelijk al in een ‘split-second’. De grafiek geeft een duidelijk beeld van de doorgroei na de 3-maanden meting tot de 6-maands evaluatie.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest